Сало

1. На базарі купуєш обрізки м’яса, сала. Ріжеш дрібно, якщо ліньки – перекручуєш на м’ясорубку (порізати краще). Складаєш усе у велику каструлю. додаєш десь за півлітри води (вона википить в процесі). Солиш, перчиш. Вариш. Вариш на маленькому вогну, але щоб кипіло. Вариш довго, аж поки сало не перетопиться на жир. Розливаєш в банки. Охолоджуєш. Годиться … Читати далі

Цампа

Поділюсь класним рецептом. Що, як правило, їдять на обідніх привалах? Бутерброди, сухофрукти, якась консерва, чай і .т.д. Часу на розпалку вогнища немає. Можна щось приготувати на пальнику. Як правило, це чай та мівіна або сухе картопляне пюре. Шкоди від цих блюд набагато більше , ніж користі, калорій та поживності дуже мало… Мені порадили цампу. Цампа … Читати далі

Слимаки

Слимаки для дуже-дуже голодних 1. Якщо ваші продукти (і гроші) випадково залишились на дні ріки, а їсти хочеться — дуже швидко зловіть слимака, дістаньте його з хатинки гострим предметом та відділіть їстівну частину (ніжку) від усього іншого. 2. З’їжте його сирим. Можна полити його оцтом і посолити, але ж усе втопилось… Просто слимаки 1. Все … Читати далі

Тушкована лобода

Тушкована лобода (бур”ян такий). Можна прополоти комусь з місцевих грядку, за це дадуть, ймовірно, ще бутлик сметанки. Збирають лободу, оббирають листочки, миють, ріжуть, варять хв. 15, потім додають сіль, перець, товчений, душений, тертий чи кусаний часник, сметанку в розрахунку на кількість бур’яну, тушкують ще хв. 15, присипають ложкою муки і екзотика готова. Рецепт надіслала Іра … Читати далі

Коники-стрибунці фрі

Збираємо коників стрибунців. Чим більше тим, тим краще. Сарану бажано не долучати до свого «урожаю». Треба відірвати задні лапки, вони створюють таке саме неприємне відчуття, як кісточки в рибі. Коників звісно можна їсти сирими, але я рекомендую таки закинути їх на хвилину другу у розпечену олію. На смак вони нагадують креветки чи м’ясо рака.

Весняні канапки

1. Робимо звичайні канапки – з чого є: мастимо паштетом, маслом тощо; 2. Розглядаємось довкола берегом: збираємо маргаритки, кульбабки, щавель тощо; 3. У довільному мистецькому пориві викладаємо весняні квіти та рослини на канапки, врахувавши, що чудово виглядає квітка маргаритки всередині цибулиного кільця, або ж поруч із чвертинкою вареного яйця – квітка кульбаби тощо; 4. Все … Читати далі

“Млинці по-моєму”

4-5 великих цибулин пошматувати на дрібні або не дуже дрібні кубики; сюди додати зо 2 жмені пшеничного борошна. Все перемішати. Потім додати 5-6 столових ложок (200 мг) звареного до готовності рису (це – наповнювач). Туди ж розбити 3 яйця (це разом з борошном запобігає розпаданню млинців; ну і, зрозуміло, надає неповторних смакових відтінків). Роздушити кілька … Читати далі

Квашена риба … яка “ВІЗВОЛЄЄ З КРИМІНАЛІВ”…

Рецепт записаний в селі Горигляди Mонастириського району Тернопільської області від Миколи Олексовича Соловія (1928 р. н.) “Отже перше. Потрібно зловити рибу (крім сома) в Дністрі на межі Тернопільської та Івано-Франківської областей: від села Петрилів – вниз за течією до села Горигляди (не нижче!). Друге. Здерти луску, почистити середину і повідрізувати голови. Помити в трьох водах, … Читати далі

Рибка хрумкуча

В поході у вашого офіційного рибалки чорний день — не біда. 1. Візьміть шматок якоїсь тканини з дрібними дірочками (якщо їх немає – пропаліть їх чимось тонким ). Цю сітку прив’яжіть за 4 кінці мотузочками до довгої палиці — зробіть “павука”. Закиньте його на мілководдя, де плаває мальок. Трохи терпіння — і у вас 200-300 … Читати далі

Гриби – парасольки в кукурудзяній крупі

Гриби почистити ретельно, нарізати великими шматками (не мити). Якщо парасольки маленькі — не різати. Обкачати в кукурудзяній крупі, посолити і поперчити. Смажити до золотистого кольору на будь-якому жирі (краще на олії). Якщо випадково є мука — обкачати в муці. Якщо сталося диво і є пара курячих яєць — можна зробити з муки, яєць і води … Читати далі

Гриби в сметані

Зібрані гриби почистити, нарізати шматками і відварити у підсоленій воді. Смажити на олії, салі , смальці або маслі (що є). Додати цибулі, посолити. Коли гриби готові – влити 0,5 л – 1л (залежно від кількості грибів) сметани і ще протушкувати 15 хв.