В поході у вашого офіційного рибалки чорний день — не біда.
1. Візьміть шматок якоїсь тканини з дрібними дірочками (якщо їх немає – пропаліть їх чимось тонким ). Цю сітку прив’яжіть за 4 кінці мотузочками до довгої палиці — зробіть “павука”. Закиньте його на мілководдя, де плаває мальок. Трохи терпіння — і у вас 200-300 маленьких рибок.
2. Помийте їх, покладіть у казанок і залийте олією. Доведіть до кипіння і тримайте на малому вогні (жарі від вогнища) кілька годин не перемішуючи. Ага, ще посоліть. Якщо випадково є морква – посипте. Рибку їдять цілу. Вона повинна бути хрумкучою і мати темно-золотистий колір.
3. Для приготування юшки рибку загортають в тканину і так опускають у окріп. Усе інше в юшці — як завжди.