Слимаки

Слимаки для дуже-дуже голодних

1. Якщо ваші продукти (і гроші) випадково залишились на дні ріки, а їсти хочеться — дуже швидко зловіть слимака, дістаньте його з хатинки гострим предметом та відділіть їстівну частину (ніжку) від усього іншого.

2. З’їжте його сирим. Можна полити його оцтом і посолити, але ж усе втопилось…

Просто слимаки

1. Все як в попередньому рецепті.

2. Відокремлені ніжки слимаків промити і вкинути в окріп на 10 сек. — варіння протягом довшого часу робить м’ясо жорсткішим. Відцідити і добряче промити.

3. Порізати на дрібні шматочки і несильно підсмажити на маслі, салі чи оліії додаючи сіль, перець, цибулю, моркву, яблука, варені гриби — що є. Можна додавати томатний соус або помідори, лимон (наприкінці тушкування).

4. Додавати до гарніру по 2-3 столових ложки.

Слимаки в маслі

1. 12 штук слимаків.

2. 250 грамів масла.

3. половина пучку петрушки.

4. 5 зубків часнику.

5. сіль.

Масло має бути мяким. Часник обібраний і посічений. Масло перемішати з посіченою петрушкою, часником і сіллю. Влити до посудини і додати слимаків так, щоб вони були “втоплені” (занурені). Прикрити і запекти в печі аж масло зарумяніється. Подавати з білим хлібом і білим вином (якщо є). Ням-ням! Смачного!

Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Залишити коментар

Доброчинні пожертви на сайт

Сайт клубу існує на щорічні пожертви учасників сплавів і симпатиків клубу. Просимо надсилати прийнятну для вас суму на рахунок керівника клубу:

Raiffeisen bank aval

4149 5000 2381 0230

з позначкою (на сайт)

Звіт про використання коштів протягом року на сайті кожного грудня