Слимаки для дуже-дуже голодних
1. Якщо ваші продукти (і гроші) випадково залишились на дні ріки, а їсти хочеться — дуже швидко зловіть слимака, дістаньте його з хатинки гострим предметом та відділіть їстівну частину (ніжку) від усього іншого.
2. З’їжте його сирим. Можна полити його оцтом і посолити, але ж усе втопилось…
Просто слимаки
1. Все як в попередньому рецепті.
2. Відокремлені ніжки слимаків промити і вкинути в окріп на 10 сек. — варіння протягом довшого часу робить м’ясо жорсткішим. Відцідити і добряче промити.
3. Порізати на дрібні шматочки і несильно підсмажити на маслі, салі чи оліії додаючи сіль, перець, цибулю, моркву, яблука, варені гриби — що є. Можна додавати томатний соус або помідори, лимон (наприкінці тушкування).
4. Додавати до гарніру по 2-3 столових ложки.
Слимаки в маслі
1. 12 штук слимаків.
2. 250 грамів масла.
3. половина пучку петрушки.
4. 5 зубків часнику.
5. сіль.
Масло має бути мяким. Часник обібраний і посічений. Масло перемішати з посіченою петрушкою, часником і сіллю. Влити до посудини і додати слимаків так, щоб вони були “втоплені” (занурені). Прикрити і запекти в печі аж масло зарумяніється. Подавати з білим хлібом і білим вином (якщо є). Ням-ням! Смачного!