“Млинці по-моєму”

4-5 великих цибулин пошматувати на дрібні або не дуже дрібні кубики; сюди додати зо 2 жмені пшеничного борошна. Все перемішати. Потім додати 5-6 столових ложок (200 мг) звареного до готовності рису (це – наповнювач). Туди ж розбити 3 яйця (це разом з борошном запобігає розпаданню млинців; ну і, зрозуміло, надає неповторних смакових відтінків). Роздушити кілька зубчиків часнику (він надає млинцям ілюзорний запах і смак м’ясних котлет); посолити на око (ну, ви розумієте, про що я); хто любить – можна також додати інших спецій. Ретельно перемішати. На розпечену сковорідку з олією викладаємо ложкою цю масу так, аби надавати їй форму, більш-менш схожу на млинцеподібну (хто не знає – подивіться на лоґотип мобільного оператора МТС). Уважно дивитись, щоб млинці не згоріли зовсім:-). Результат не змусить себе довго чекати.

Як “наповнювача” можна використати будь-які “напівфабрикати”, наприклад – зварену гречку, бувало, я використовував для цього навіть свіжі терті кабачки (але треба добре витиснути рідину). Тобто, канони рецепту допускають деяку акривію (послаблення), яка дозволяє волю фантазії.

А взагалі-то, класичний варіант такої страви складається зі всього перерахованого, але без “наповнювача”: всім ще з сивої давнини відома така страва, як смажені яйця… Це вже потім її вдосконалили, додаючи туди цибулю (наголошуючи при тому, що така їжа є корисною).

Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Залишити коментар

Доброчинні пожертви на сайт

Сайт клубу існує на щорічні пожертви учасників сплавів і симпатиків клубу. Просимо надсилати прийнятну для вас суму на рахунок керівника клубу:

Raiffeisen bank aval

4149 5000 2381 0230

з позначкою (на сайт)

Звіт про використання коштів протягом року на сайті кожного грудня